Wakacyjny Konkurs Śpiewnikowy
Wakacyjny Konkurs Śpiewnikowy

Tracy Chapman

Tracy Chapman (urodzona 30 marca 1964) jest amerykańską piosenkarką i kompozytorką, najbardziej znaną z jej kilku ponadczasowych przebojów jak "Fast Car" i "Give Me One Reason".

Dyskografia:
[1988] Tracy Chapman
[1989] Crossroads
[1992] Matters of the Heart
[1995] New Beginning
[2000] Telling Stories
[2002] Let it Rain
[2005] Where You Live
[2008] Our Bright Future
Urodzona w Cleveland w Ohio Chapman nauczyła się grać na gitarze już w dzieciństwie, studiowała w Tufts University.