Ako ne te sakam (Ако не те сакам) Vlado Janevski

Tekst piosenki

  • Tekst piosenki Redakcja
Сегде околу нас
љубов ефтина
со рака просјачка
и мантил искинат
Но мојата ќе трае се дури сум жив
твојто име да е мој последен здив

Ако не те сакам - зошто ми е мака
кога ноќ ќе падне
и ќе ми помине без тебе?
Ако не ми требаш тогаш што ми прави
кога ке ме гушнеш
светла топлина во гради?

Ако не те сакам - зошто боли вака
секој Божји ден
што ќе ми помине без тебе?
Ако не ми требаш зошто суша
ти ми оставаш во душа
кога и да заминеш?

А сега , одете си сите
сакам да сум сам
не би ме разбрале
ни да ви објаснам

Ве имам како свои
но ми фали едно лице
сокриено во мојто
непроѕирно срце

Ако не те сакам - зошто ми е мака
кога ноќ ќе падне
и ќе ми помине без тебе?
Ако не ми требаш тогаш што ми прави
кога ке ме гушнеш
светла топлина во гради?

Ако не те сакам - зошто боли вака
секој Божји ден
што ќе ми помине без тебе?
Ако не ми требаш зошто суша
ти ми оставаш во душа
кога и да заминеш? (x2)
Oceń to opracowanie
Kontrybucje:
Redakcja
Redakcja
anonim