Mavrovska belina (Мавровска белина) Vlado Janevski

Tekst piosenki

  • Tekst piosenki Redakcja
Патот се одмотува ко шал
Бистра бело облекла за бал
Небото над неа подсеќа
на едни очи од одамна

Бевме млади уште неизгорени
со срца широко отворени
Со усни што да лажат не знаат
кога љубат искрено, прв пат

Прва љубов е бразда длабока
прва среќа мрак што разбива
Друга ниедна толку невина
чиста како мавровска белина

На вечност наивно се колневме
тивко, тивко, никој да не чуе
а слушна само звезда Деница
таму горе над Меденица

И еве, нова младост нови снегови
крв им врие румени образи
сега тие учат дека можно е
ладна зима срце да загрее

Прва љубов е бразда длабока
Oceń to opracowanie
Kontrybucje:
Redakcja
Redakcja
anonim