Kompas (Компас) Vlado Janevski

Tekst piosenki

  • Tekst piosenki Redakcja
Штом ќе зажари неба источни
сонце образ ми позлатува
Ко да праќаш ти тајни бакнежи
место писма од далечина

А кога од збудалени ветрој западни
брезите ќе се расчешлаат
Мислам дали пак негде, некогаш,
твоите коси ќе ме покријат?

Кај е север... Кај е југ ...
- ништо не го занима
Ова срце како компас расипан
тебе само те покажува

Зад Радишани штрчат планини
ноќе над нив звезда најсилна
Ѕвездо северна, дал‘ е неверна
ил‘ си само солза нејзина?

Пролет секоја птица некоја
в грло носи песни љубовни
И со твојот глас тагува за нас
заедно што не сме јас и ти

Кај е север... Кај е југ...
- ништо не го занима
Ова срце како компас расипан
тебе само те покажува
Oceń to opracowanie
Kontrybucje:
Redakcja
Redakcja
anonim