I togaš nekoja budala (И тогаш некоја будала) Vlado Janevski

Tekst piosenki

  • Tekst piosenki Redakcja
Кога праша некој велам: „Добро сум,
и среќа сам си одбирам“.
Сѐ ми е музика и пиво, лесни девојки и друм -
ниедна тага не ме допира.

Сиот свет го мачи мака љубовна,
а, а јас се смешкам во себе.
Ма, нигде нема таква срце што ми сронила,
најдобро е вака, кога љубам без да сакам.

И тогаш некоја будала,
ќе го спомне ко на шала,
твојто име, а јас без глас ќе те проколнам,
што не знам да те преболам

Ко мачји шепи тихо минат години
зад нив од нокти трагови.
Мислев далеку од очи - далеку и од срце
ќе те скрие време, негде далеку од мене.

И тогаш некоја будала,
ќе го спомне ко на шала,
твојто име, а јас без глас ќе те проколнам,
што не знам да те преболам.
Oceń to opracowanie
Kontrybucje:
Redakcja
Redakcja
anonim