Crno Tikveško (Црно Тиквешко) Vlado Janevski

Tekst piosenki

  • Tekst piosenki Redakcja
На полноќ се палат запалки
На полноќ се љубат сказалки
а кому ли она вечерва
нуди усни место вечера?

На срце се топат снегови,
а она под прсти негови
Ајде, дечко, уште литар дај
Божја крв од нејзиниот крај

Ноќеска нек ме разбие
Црно Тиквешко, црно Тиквешко
Кој не сакал тој незнае
што е најтешко
Црно Тиквешко

За кого ли грее постела
За кого ли бело носела
Како ми е само јас си знам
дајте вино да му признаам

Ноќеска нек ме разбие
Црно Тиквешко, црно Тиквешко
Кој не сакал тој незнае
што е најтешко
Црно Тиквешко

(Черешна се од корен корнеше)

Ноќеска нек ме разбие
Црно Тиквешко
Кој не сакал тој незнае
што е најтешко
Црно Тиквешко

Црно, црно Тиквешко
Oceń to opracowanie
Kontrybucje:
Redakcja
Redakcja
anonim